Tehnologii care vor deveni mainstream cat de curand

Tehnologia este un domeniu care se va schimba tot timpul, deoarece nu va inceta sa evolueze. Exista noi tehnologii care se lanseaza in fiecare an, astfel ca tot timpul vor exista aparate care devin prea vechi. Sa vorbim despre un smartwatch, de exemplu. Acum doi ani in urma, un astfel de dispozitiv era doar in stadiul de prototip, iar in prezent exista cateva modele de calitate de smartwatch-uri, si asteptam sa mai apara. Astfel, avand in vedere ca tehnologia de azi devine invechita pana maine, trebuie sa enumeram care ar putea fi aparatele ce vor deveni mainstream mult prea devreme.

Tehnologii ce se vor invechi mult prea devreme

  1. Smart Glasses- am fost martori la astfel de ochelari inteligenti inca de cand Google s-a gandit la dezvoltarea acestei tehnologii. In ciuda faptului ca reprezinta o tehnologie destul de controversata, Google Glass este un produs destul de tanar. De fapt, Google deja a dezvaluit ca doreste sa lanseze o noua pereche de ochelari inteligenti, dar se pare ca iubitorii de tehnologie nu sunt chiar atat de impresionati.
  2. Electronice portabile- avand in vedere ochelarii inteligenti sau ceasurile inteligente sunt dispozitive sociale ce ne conecteaza la lumea exteriora, oamenii de stiinta au incercat sa dezvolte si alte electronice portabile, care sa se conecteze cu corpul unui utilizator. De exemplu, exista lentile de contact care pot masura nivelul de zahar din sange; tatuaje temporare care pot debloca usi cu ajutorul tehnologiei NFC, existand o multime de lucruri de acest gen la fel de inovatoare.
  3. Casele inteligente- ei bine, acest concept inca nu s-a conturat deocamdata, dar chiar si asa, viitorul acestora este destul de critic: avem deja aparate inteligente, cum ar fi frigiderele care pot spune ce alimente lipsesc si care poate fi controlat cu smartphone-ul. Insa, intr-o buna zi, acest lucru va cuprinde intreaga ta casa, astfel ca vei fi capabil sa iti controlezi orice piesa de mobilier din casa doar cu ajutorul unei aplicatii de pe smartphone. De ce spun ca tehnologia caselor inteligente din prezent nu va dura prea mult? Pentru ca tehnologia evolueaza si, in curand, am putea trai in case care ne vor vorbi- acest lucru fiind doar o chestiune de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.