Suntem cu totii constienti de beneficiile cladirilor verzi pentru mediu, insa, nu toti stim ca acestea prezinta si o serie lunga de opinii contra, denumite dezavantajele cladirilor verzi. Pentru inceput, daca sunteti in planificarea unui nou spatiu, de ridicare a unei constructii sau de a investi intr-o cladire deja existenta, trebuie sa luati in vedere si producatorul si furnizorul Adrenco – Materiale de constructii care ofera materiale pentru zugravelile interioare si cele exteriare la cele mai accesibile preturi.
Unele din aceste materiale sunt eco si servesc ca o baza pentru constructia unei locuinte sau pentru modernizarea uneia existente. De altfel, de la tencuieli, vopsele, rosturi, chituri, amorse si pana la accesorii pentru termosisteme, polistiren sau rigips se regasesc in magazinul online al celor de la Adrenco.
Dezavantajele constructiiilor verzi
Denumite initial verzi, pentru ca reduc constant cheltuielile si ajuta mediu, aceste constructii prezinta in timp si o serie de dezavantaje, care reflecta modul in care sunt destul de greu de accesat. In primul rand se pune problema costurilor initiale ridicate, si mai apoi, de indisponibilitatea achizitionarii materialelor.
Initial, trebuie sa platim mai mult pentru a construi o cladire din astfel de materiale. Costurile incep de la temelie, unde se necesita materiale rezistente, durabile si de o calitate superioara. Desi Adrenco este unul din cei mai mari furnizori de materiale de calitate si la preturi accesibile, o multime de potentiali investitori se feresc de aceste tipuri de cladiri. Dezavantajele cladirilor verzi nu sunt doar materialele, ci si tehnicile utilizate. Materialele eco-friendly nu sunt disponibile in fiecare magazin de materiale de constructii. Insa, atunci cand se regasesc, costul lor este extrem de ridicat. Iar, daca se pune problema costurilor ridicate la materiale, atunci si costul de a investi si de a cumpara o locuinta verde este destul de ridicat.
De aici, se deduce un alt dezavantaj al cladirilor verzi: indisponibilitatea materialelor ecologice. In marile orase din lume, acest lucru nu constituie o probleme mare, insa, in Romania astfel de materiale sunt extrem de rare si de dificil de obtinut.
Poluarea aerului din interior
Toate lumea stie ca aceste claditi verzi nu polueaza mediul inconjurator si sunt mult mai mult decat o alternativa a cladirilor traditionale care consuma mai putina energie. Calitatea aerului din interior este cu mult mai slaba, comparativ cu alte locuinte. Pentru ca aceste cladiri verzi sunt atat de bine acoperite si sigilate, conduc la poluarea in interior, prin simplul fapt ca nu lasa ca peretii sa respire. De aceea, se impune ca aerisirea sa fie zilnica si zugravirea peretilor sa fie cel putin o data le 2-3 ani. Cu siguranta, identificarea acelor dezavantaje nu trebuie sa impiedice constructia intr-un mediu placut a acestor cladiri verzi.