salveaza naturasalveaza natura

Se spune ca din natura ne tragem asa ca avem toate meritele pentru aceasta. Ar trebui sa o protejam de vreme ce este mediul in care traim. Suntem din ce in ce mai alerti asupra faptului ca mediul inconjurator are nevoie de atentie, de ingrijire si de metode prin care sa il protejam.

Tu ce faci pentru mediu?

Poate ca nu iti ia atat de mult timp si nu e atat de mare efortul de a avea putina grija pentru mediu. Iata cateva idei care demonstreaza acest lucru:

Planteaza copaci. Cat mai multi si oriunde. Pentru ca este si o vorba despre a planta un copac ca si plan in viata. Generatiile viitoare iti vor multumi si aici este vorba si de familia ta. Avem nevoie de aerul oxigenat pe care il ofera. Nu ar strica sa completezi un spatiu cu un copac, nu-i asa?

Foloseste mai mult bicicleta, mijlocul de transport in comun sau de ce nu chiar mersul pe jos pentru ca face piciorul frumos. Astfel vei polua mai putin. Daca mai mult ar gandi asa putin cu putin tot conteaza. Imagineaza-ti ca tot aerul poluat de la carburantii unei masini iti afecteaza si sanatatea nu numai mediul inconjurator asa ca ai toate motivele sa tii cont de asta de fiecare data cand se poate.

Recicleaza. Poate ca una din cele mai comune aspecte ce tin de ingrijirea mediului se refera tocmai la reciclare. Nu arunca peturile la intamplare si de altfel gunoiul in general. Recicleaza pentru ca nu este de mare efort ci de bun simt.

Sa ne gandim si la serviciile de care beneficiem. Oricand este indicat sa iti schimbi obiceiurile. Pentru ca orice invat are si dezvat pana la urma. Apeleaza la servici de vidanjare ecologica, foloseste surse alternative pentru producerea energiei; foloseste panourile solare, apeleaza la orice metoda pentru ca energia solara, vantul si puterea apei sa  iti produca energie si beneficii in viata de zi cu zi.

Nu folosi lumina artificiala daca nu e musai, salveaza apa, nu printa absolut orice, nu incuraja comertul de blanuri de la animale ce mor pentru mandria altora, ba chiar este recomandat sa inchizi orice alimentare cand nu folosesti anumite aparate. Putina limita in astfel de obiceiuri te vor face sa te simti mai bine facand un efort considerabil in a avea grija de mediul inconjurator.

Intr-un cuvant spus “savleaza” natura, sub orice forma ai face asta.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *