Un sport pentru copii

In prezent sportul este una dintre cele mai sanatoase activitati pe care le poate practica un om,deoarece iti intareste imunitatea,iti ofera conditie fizica si mai ales vei trai cu o minte sanatoasa intr-un trup sanatos. Problema din zilele noastre este ca oamenii nu prea au timp sa practice sportul sau de cele mai multe ori spun ca este un excercitiu mult prea obositor.Din punctul meu de vedere , sportul ar trebui sa se practice inca din primii ani de viata, deoarece acesta ne ajuta sa ne formam un stil de viata sanatos.

Toti copiii din ziua de azi trebuie sa faca cat mai mult sport,deoarece sunt in crestere si au nevoie de o activitate care sa le modeleze trupul atat in exterior , cat si in interior si tocmai de aceea exercitiile fizice sunt cele recomandate.Parintii ar trebuie sa fie constienti de faptul ca nu trebuie sa isi lasa copilul mai multe de 3 ore in fata televizorului sau a calculatorului, deoarece creierul este deja obosit si automat si organismul nu va mai fi atat de active.Atunci cand sunt in perioada copilariei copiii trebuie sa ia parte la cat mai multe activitati care sunt legate de sport, deoarece ii vor ajuta atat in formarea personalitatii dar mai ales a sanatatii.

Poate ca nu multi stiu acest lucru, insa dansul este cel mai bun sport pe care il poate practica un copil, dar si un adult. Tot ce trebuie sa faca un parinte este sa isi inscrie micutul la dansuri pentru copii si cu siguranta acesta va fi foarte incantat de aceasta activitate. Dansul este un sport, insa unul relaxant , ci nu obositor. Acesta iti distrage atentia de la stresul din ultimele zile si bineinteles te umple de energie. In cazul copiiilor, dansul ii va ajuta sa isi consume energia si le va oferi o altfel de educatie. Daca va intrebati cum poate dansul sa faca acest lucru , ei bine raspunsul este foarte simplu. Dansul este un sport si in acelasi timp o arta pentru care merita sa te implicit trup si suflet. Atunci cand iti dai silinta ca totul sa iese bine, cu siguranta conceptiile tale despre viata se vor schimba si vei dori sa devii cineva. Cel mai mare avantaj pe care il au copii atunci cand se apuca de dans, este ca pot face o cariera in acest domeniu, deoarece cand esti mic inveti mult mai repede si mai usor tot ceea ce este legat de dans, plus ca pana la varsta de 18 ani poti spune ca ai destul de multa experienta in ceea ce priveste dansul.

Stilul de dans pe care il alegi nu conteaza prea mult, insa acesta trebuie sa se potriveasca personalitatii tale. In cazul fetelor este indicat sa practice dansuri finute cum ar fi:tango, cha-cha sau salsa. In cazul baietilor lucrurile se schimba deoarece acestora li se potrivesc dansuri ceva mai populare cum ar fi:hip-hop,raggeton sau de ce nu dansurile sportive care se practica in cuplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *