Alimentele si tot ce tine de mancare este si cheia pentru o viata sanatoasa. Nu o poti ignora, nu poti considera ca te vei lipsi de ea. Insa cert este ca uneori arunci bani pe fereastra. Descopera cum sa ai un echilibru in asta, sa nu faci risipa insa nici sa nu duci lipsa de cele necesare:

Mancare mai ieftina

  • Nu iti planifica mersul la cumparaturi prea des. Vei face o obisnuinta din asta si chiar si cand nu ai nevoie de ceva tot vei cumpara. Stabileste o lista de acasa si zilele cand vei face cumparaturi. Este adevarat ca uneori sa cumperi mai mult odata te ajuta insa trebuie sa fie o chestiune adaptata la cazul tau in mod special.
  • Verifica preturile la mancare. In avantul de a cumpara nu ne dam seama ca uneori ne pacalim cu false promotii. Mai mult decat atat, trebuie sa ai mereu constientizarea faptului ca ai un buget si il depasesti. Asa ca tine mereu un calculator la indemana, cu ajutorul caruia sa verifici constant care este suma la care ai ajuns. De cele mai multe ori te tii in frau cu o astfel de metoda.
  • Pe acelasi principiu de constientizare ar trebui sa platesti totul cash si nu prin card. Asa iti tii o mai buna evidenta la tot ce inseamna cheltuieli. In plus, te poti forta sa nu depasesti o suma fixa pe care o ai la tine.
  • Produsele de sezon sunt o recomandare. Actual nu mai este greu sa gasesti fructe exotice in plina iarna insa te vor costa mai mult pentru ca sunt de import sau nu vin in cantitati atat de mari precum sezonul lor prielnic. Asa ca prefera de regula ce este de sezon, de altfel mancare recomandata si care vin la preturi mai bune. Nu degeaba se spune ca toate ar trebui sa vina la un timpul lor, nu-i asa?

Desigur, responsabilitatea este in maini proprii in cele din urma. Cu poftele spre exemplu nu te pui.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *